Vrijeme   Croatia, Zagreb  19°C

Trakošćan

Dvor Trakošćan je kulturno dobro, zaštićena je povijesna cjelina koja se sastoji od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom.

Veliki Tabor

Plemićki grad Veliki Tabor jedan je od najznačajnijih kulturno–povijesnih spomenika profanoga graditeljstva kontinentalne Hrvatske.

Medvednica

Na krajnjem jugozapadnom kraju Medvednice, na uzvisini blizu utoka rijeke Krapine u Savu, nalaze se ostaci starog grada Susedgrada oko kojeg se kasnije razvio Podsused (Pod Susedom).

Strossmayerovo šetalište 9

Nekoć glavna gradska kula, danas je jedna od zaštitnih znakova Zagreba. Ona je najbolje sačuvani objekt gradskog obrambenog sustava, a s vidikovca se pruža prekrasan pogled na Zagreb i

...
Novigrad na Dobri

U bajkovitom krajoliku šumovitih i zelenih brežuljaka novigradskoga kraja iznad rijeke Dobre u blizini Karlovca danas su ruševine nekada značajnog starog grada Novigrada.

Medvednica

Početkom XX. stoljeća u Kraljevini Hrvatskoj i Slavoniji smrtnost od tuberkuloze (sušice) bila je vrlo visoka. Lječilište Brestovac bio je prvi korak u organiziranoj borbi protiv

...
Park prirode Medvednica

Medvedgrad je stari grad  sagrađen u 13. stoljeću za vrijeme provale Tatara 1242. g. Smješten je na južnim padinama planine Medvednice, na brdu Mali Plazur, na visini od 593 m.

Karlovac

Na prapovijesnom humku povrh Kupe na 185 metara nadmorske visine smještena je gradina Dubovac.

Ozalj

Srednjovjekovni grad Ozalj, smješten na klisuri iznad rijeke Kupe, pregrađen je u dvorac u 18. st.

otvoreno cijeli dan
Samobor

Nalazi se na brdu Tepec u ruševnom stanju (ostale su samo zidine). Izgradili su ga pristaše češkog kralja Otokara oko 1270. god. Od tih najstarijih dijelova očuvan je

...
Medvednica

Među spomenicima kulture i povijesne baštine zelinskog kraja ističe se svojim značenjem Zelingrad, srednjovjekovni čuvar putova koji se smjestio na sjeveroistočne obronke Medvednice, u

...

Posljednji događaji

Šetnja s Gornjogradskim coprnicama

petak-subota | 27.-28.07.2018. | 21:00 - 22:30
Gornji Grad

Izložba modela od Lego kockica

04.08. - 30.09.2018. | 10:00 -21:00
Zagrebački Velesajam

Odvikavanje od pelena

ponedjeljak | 23.07.2018. | 17:00 - 19:00
Ilica 155

O nama

Dječji događaji je specijalizirani portal za dječja društvena događanja. Mjesto gdje možete na jednostavan način dobiti i objaviti informacije o dječjim događajima i aktivnostima koje se odvijaju na području Hrvatske te koje možete posjetiti.

Newsletter

Kontakt

Kontaktirati nas možete na e-mail adresu:

info@djecji-dogadjaji.com