Mozgaonica je pametna igraonica za djecu, mlade i odrasle, mjesto gdje se zabavljamo i istovremeno učimo kroz igru i mozganje.

12 dijelova Pentomino slagalice predstavljaju sve moguće dvodimenzionalne oblike koji se mogu napraviti povezivanjem 5 kvadrata (povezujemo čitave stranice kvadrata). Od takvih oblika mogu se složiti sva slova engleske abecede i sve znamenke i veliki broj životinja, ali igrati društvena igra, učiti o simetriji i drugim geometrijskim konceptima.

Pentomino je, osim među fanovima matematike, koristan u obogaćivanju školskih matematičkih programa i materijala kao didaktičko sredstvo. Postoji više razloga za to:
1) Pentomino pomaže u ublažavanju anksioznosti i negativnih stavova prema matematici i znanosti (kroz aktivnosti neformalno učimo o geometriji u opuštenoj atmosferi i kroz igru);
2) Pentomino pomaže u razvoju vještina rješavanja problema;
3) Pentomino omogućuje vježbanje i promiče razvoj spacijalnih vještina;
4) Pentormino promiče suradničku atmosferu;
5) Pentomino aktivnosti doprinose razvoju okulomotorne koordinacije;
6) Kroz slaganje Pentomino dijelova djeca uče kako su pogreške sastavni dio procesa učenja te razvijaju samoregulaciju i toleranciju na frustraciju.

Upravo zbog bogatstva oblika za slaganje i raznih vrsta aktivnosti koje se s Pentominom mogu izvoditi, slagalica je sastavni dio programa u Mozgaonici: od teambuildinga i školskih posjeta do rođendana, Think&Solve edukacije za djecu i teretane za mozak. Svi programi temelje se na učenju i razvijanju vještina rješavanja problema kroz igru, odnosno kroz slaganje slagalica, rješavanje zagonetki i igranje strateških društvenih igara.

 

Radionica je namijenjena djeci starosti od 4 do 14 godina
Prijave su obavezne te se prijaviti možete do 12 sati prije početka radionice na email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Izvor: OVDJE