U nastavku ciklusa radionica VELIKI IZUMI ZA MALE LJUDE upoznati ćemo se sa poviješću komuniciranja na većoj udaljenosti i vidjeti kako se to radilo u doba prije mobitela i e-maila.

Možete li zamisliti život bez telefona, mobitela ili e-maila? Život u kojem ne možete javiti prijatelju ili prijateljici da ćete zakasniti na dogovor 15-ak minuta, mami ili tati da nećete stići na ručak, život u kojem s prijateljem/icom, poznanikom/icom ili rođakom/injom koji/a živi na većoj udaljenosti  možete komunicirati isključivo putem pisma poslanog poštom ili po „osobnom kuriru“? Upravo je tako život izgledao prije izuma telegrafa - prvog aparata za komuniciranje na većoj udaljenosti.


Kroz povijest i sadašnjost komuniciranja na daljinu provest će vas glumac Silvio Mumelaš, a imat ćete priliku i okušati se u ispisivanju poruka Morseovim kodom te sudjelovati u eksperimentu prenošenja zvuka žicom.

 

Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj: 01/ 4881-643

 

Termin održavanja: subota | 16.06.2018. | 10:00-11:00

Dob: od 6 do 10 godina

Cijena: Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje. Cijena OVDJE. Broj sudionika je ograničen.