Uobičajeni dan na Sjevernom Polu. Djed Mraz u staromodnom kućnom izdanju pjevuši pjesmicu u fotelji dok šećerna vila Marcipan kuha slastice i daje Djedu na degustaciju.

Patuljak pakira poklone. Svi su sretni, opušteni i pjevaju. Jedan dječak kuca na vrata. Želi predati Djedu Mrazu pismo. Djed Mraz pročita pismo i pita ga je li siguran da mu je baš to što piše u pismu najbitnije na svijetu.


Ministri Ziher i Broš, suradnici Djeda Mraza prisluškuju što Djed govori dječaku. Negoduju jer Djed toliko puno poklona odvaja za dosadnu djecu, a oni to ne zaslužuju i ne cijene. Dolaze do zaključka da bi bilo bolje da ti pokloni završe kod njih, jer su oni oduvijek uz njega, a nikada ih nije nagradio.


Još je malo do Božića, djeca će biti prevarena, jer pravi Djed Mraz neće doći do njih, a pokloni za koje su se trudili i bili vrijedni cijelu godinu završavaju u rukama pohlepnih zlikovaca.
Taman kad su se Ministri prejeli slatkiša i umorili od previse imanja svega, zaspali su ko klade. Patuljci i sobovi iskoriste priliku i organiziraju se. Moraju probuditi Djeda Mraza iz crnila i spasiti

Termin održavanja: subota | 09.12.2017. | 11:00
Cijena: 30 kuna

Izvor: OVDJE