Nastavlja se program subotnjih matineja u kinu Kinoteka namijenjen najmlađim posjetiteljima. Tako će sve do kraja siječnja mali filmoljupci u Kinoteci moći pogledati animirani film  'Ferdinand', priču koja nas podsjeća da ne smijemo imati predrasude niti suditi o ljudima ili životinjama temeljem njihova izgleda.

Ferdinand je priča o velikom biku s još većim srcem koji bi radije mirisao cvijeće, nego sudjelovao u borbi s matadorima. Nakon što su ga ljudi pogrešno doživjeli kao razuzdanu zvijer, Ferdinanda za-robljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati svojoj obitelji, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće na nevjerojatnu avanturu.

Režiju potpisuje Carlos Saldanha, poznat po animiranim avanturama “Rio” i “Ledeno doba”. Film je bio nominiran za nagrade Zlatni globus u kategorijama najboljeg animiranog ostvarenja i najbolje originalne skladbe (Home u izvedbi Nicka Jonasa).

Termin održavanja: subota | 13.,20. i 27. 01.2018. | 11:00
Cijena ulaznice: 15 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na http://www.ulaznice.hr/web/