Aikido za djecu je japanska borilačka vještina koja promiče nenasilje, samosvijest i samopuzdanje, duh i zdravlje kao najviše životne prioritete. To je vještina koja potiče dijete nenasilnom umijeću rješavanja sukoba u svakodnevnom životu.

U njoj nema selekcije djece ni natjecanja, nema pobjednika i nema gubitnika. Kroz vježbanje dijete uči kako se kvalitetnije odnositi prema obitelji, prijateljima, životinjama i prirodi što ga okružuje. Aikido uči kako  riješiti agresivne situacije i primjeniti aikido načela a da se ne povrijedi nikoga i ujedno zaštiti sebe i druge. Dijete ne treba posjedovati građu sportskog tipa niti imati predispozicije za atletičara ili gimnastičara da bi trenirao Aikido. Aikido načela stvaraju na treningu prijateljsko okruženje u kojem dijete osjeća harmoniju jedinstva i zajedništva, upoznaje raznolikosti u grupi i time se socijalizira u društvu.

Što aikido uči?

Aikido uči disciplini, poštovanju prema drugima, mirnoći i koncentraciji u izvršavanju svakodnevnih radnih zadataka, lakšem praćenju školskih aktivnosti, jednostavnosti i kreativnosti. Aikido razvija tijelo djeteta, pravilno držanje, fleksibilnost, ispravno sjedenje, disanje i specifičnu koordinaciju, agilnost, brzinu, stabilnost uma, duha i tijela. Treningom se također omogućuje pravilno raspoređivanje mišićne mase što je vrlo bitno za rast djeteta. Aikido trening NE sadrži ozljeđivanje djece u bilo kojem smislu.

Svakog prvog Ponedjeljka u mjesecu imamo sat aikida DJECA I RODITELJI. Na treningu svako dijete vježba sa svojim roditeljem.

Sve dodatne informacije i kontakt potražite OVDJE

Video pogledajte OVDJE.