'Izložba u četiri kraka tunela Grič bit će svojevrsni vremeplov kroz 13 desetljeća, od prošlosti i osamdesetih godina 19. stoljeća do sadašnjosti i 2017., od doba Augusta Šenoe, Ivana Vončine i Gjure Deželića, preko Nikole Tesle i njegovog utjecaja, do II. svjetskog rata i poslije njega.

U svemu tome izložba prati i povijest najstarije hrvatske tvrtke Croatia osiguranja, osnovanog 1874., i njenog utjecaja na svakodnevni život ljudi, ali i politička i gospodarska kretanja', naglasio je autor koncepta izlože Božo Skoko.

 

U tunelu Grič bi će postavljena izložba u smjeru kretanja od Mesničke prema Radićevoj. Ovo će biti jedna svojevrstan edukativna multimedijalna izložba, odnosno vremeplov koji će vas provesti kroz 130 godina Hrvatske povijesti s ciljem da bi se prisjetili važnih događaja, te na jedan sasvim drugačiji način sagledali Hrvatsku povijest.

 

Tunel Grič će za tu priliku biti na jedinstven način i osvijetljen te na brojnim metalnim konstrukcijama prikazivati izloške, od fotografija do uređaja. Glavna atrakcija izložbe biti će tzv. kišna soba s pravom kišom kroz koju će se u kapima vode ocrtavati hologrami Marije Jurić Zagorke, A.G.Matoša, bana Josipa Jelačića, djevojke Mande, Vatroslava Lisinskog i drugih povijesnih i kulturnih uglednika.


Izložba će se protezati kroz glavnu cijev tunela dugu 350 metara, ali i kroz četiri bočne cijevi tunela dužine oko 200 metara, a nalazit će se na ukupnoj površini od 2.100 četvornih metara.

 

Termin održavanja: 16.09.-01.11.2017. | 09:00 - 21:00 sati | ULAZ JE BESPLATNA