Željeli biste na jedan dan zakoračiti u svijet nalik onom iz serije Igra prijestolja ili legendi o kralju Arthuru?

Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, ZmaJurjevo će na dva dan oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Tako će se posjetitelji moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu, okrijepiti u taverni, čuti više o srednjovjekovnim alatima i starim zanatima te naći u zanimljivim situacijama karakterističnima za to doba. Uz to, moći će se i dobro zabaviti uz srednjovjekovne radionice za djecu, srednjovjekovni sajam, 8. viteški turnir u streličarstvu, artiste, predstave...

Večernji sati rezervirani su za svjetlosno-izvedbeni spektakl – predstavu o legendi borbe sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba uz pratnju vokalnog ansambla za ranu glazbu MInstrel i svjetlosne efekte.

Organizatori su udruge Red Čuvara grada Zagreba i Hrvatski viteški red templara O.S.M.T.H., a manifestacija je pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Termin održavanja: subota-nedjelja | 21.-22.04.2018. | 10:00-22:00
Izvor: OVDJE